2015
Ses bedst i browseren på din pc eller mac.

ESA - Se Danamrks første astronaut Andreas Mogensens hjem og arbejdsplads på ISSDen danske ESA-astronaut Andreas Mogensen viser her sit hjem og arbejdsplads for de otte dage han er i rummer på iss. Andreas blev Danmark første astronaut, da han forlod vores planet den 2. september 2015.

ESA brugte den mission at afprøve nye teknologier og gennemføre en række videnskabelige forsøg. Andreas opererede tre rovere fra sit midlertidige hjem i kredsløb. Hans mest indviklede opgave involveret indsætte en pind i et hul med en clearing af mindre end en millimeter. En sådan præcision, der kræves taktil feedback, ESA har udviklet til at tillade fin kontrol over store afstande.

Columbus-laboratoriet er ESA største enkeltbidrag til den internationale rumstation. Det var også den første permanente europæiske forskningsanlæg i rummet. Den er Topmoderne og tilbyder 75 kubikmeter plads. Indeholder en hel suite af forskningsudstyr. Eksterne platforme understøtter eksperimenter og applikationer inden for rumforskning, jordobservation og teknologi.

 
Kilde: ESA

kategorier