2012
Ses bedst i browseren på din pc eller mac.

Er han nu Danmarks rigeste?

Kjeld Kirk Kristiansen

Kjeld Kirk Kristiansen kan være rykket betydeligt tættere på positionen som Danmarks rigeste.

"Legomanden" Kjeld Kirk Kristiansen kan være rykket betydeligt tættere på positionen som landets rigeste mand - og muligvis har han allerede indtaget pladsen, efter at Danmarks hidtil ubestridt rigeste Mærsk Mc-Kinney Møller døde mandag morgen.

 

Formuen hos Kjeld Kirk Kristiansen blev opgjort til 45 milliarder kroner af Berlingske Nyhedsmagasin i august sidste år. Han var dermed den næstrigeste mand herhjemme efter Mærsk Mc-Kinney Møller, der ifølge magasinet var god for 84 milliarder kroner.

Mærsks død vil skabe rokeringer på listen over de rigeste

—Finansredaktør på TV 2, Ole Krohn

Spørgsmålet er, om Kjeld Kirk Kristiansen nu er blevet Danmarks rigeste. Det er ikke noget simpelt regnestykke, da formuerne hos de rigeste familier herhjemme er placeret i både fonde og som private formuer.

Men når Mærsks samlede formue er delt mellem Mærsks tre døtre, vil den samlede formue - som i Berlingske Nyhedsmagasin blev opgjort til 84 milliarder kroner i august 2011 - altså være delt ud på tre personer.

Kjeld Kirk kan have overhalet
Dermed er der en god chance for, at Kjeld Kirk Kristiansen som er frontfigur i Familien Kirk Kristiansen overhaler de tre Mærsk-døtre som Danmarks rigeste.

Og så er det klart at når Mærsk Mc-Kinney Møllers formue bliver delt ud på flere, så har dem, der ligger efter ham på listen over de rigeste nu muligheden for at komme op på den prestige­fyldte plads som den rigeste i Danmark

—Finansredaktør på TV 2, Ole Krohn

TV 2s finansredaktør Ole Krohn vil ikke give konkrete bud på, hvordan toppen af listen over de rigeste danskere nu ser ud, efter Mærsk Mc-Kinney Møller ser ud, men han siger, at det er helt naturligt, at det vil skabe ændringer på listen.

"Mærsks død vil skabe rokeringer på listen over de rigeste. Der er både Mærsk-døtrene, som rykker op ad listen. Og så er det klart at når Mærsk Mc-Kinney Møllers formue bliver delt ud på flere, så har dem, der ligger efter ham på listen over de rigeste nu muligheden for at komme op på den prestige­fyldte plads som den rigeste i Danmark," siger Ole Krohn.

Formuer placeret privat og i fonde
Når man forsøger at opgøre formuerne hos de rigeste, skal man tage højde for, at noget af formuen er privat ejet, mens store dele oftest er ejet af fonde. En del af Mærsk-imperiet er placeret i tre fonde, som er kontrolleret af familien.

Privat skønnedes Mærsk at være god for godt 7 milliarder kroner bestående af APM-aktier, ejendomme, malerier og både.

Forsøger man at lave regnestykket om, hvem der er den rigeste, må man ligeledes tage højde for, at Kjeld Kirk Kristiansens formue ligeledes er placeret både som privat formue og i investeringsfonde.

 
kategorier